Έκθεση Φωτογραφίας "Με τα μάτια των Ελλήνων Εθελοντών"

Το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού "anthropos.gr" και ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάζουν από 4 έως 7 Δεκεμβρίου 2008 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, έκθεση φωτογραφικού υλικού Ανθρωπιστικών Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τον ρόλο που διαδραματίζουν τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών οι ΜΚΟ και το έργο που αυτές επιτελούν στον Ελληνικό και διεθνή χώρο. Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που συλλέχθηκε για το σκοπό αυτό αποτυπώνει στιγμιότυπα από τις ανθρωπιστικές δράσεις και τα αναπτυξιακά προγράμματα στα οποία συμμετείχαν δυναμικά οι Ελληνικές ΜΚΟ, κατά τη διάρκεια των μεγαλύτερων κρίσεων του κόσμου μας την τελευταία δεκαετία και κάνει αντιληπτή την ευαισθησία με την οποία οι εθελοντές επιτελούν το έργο τους στα διάφορα πεδία δράσης τους ανά τον κόσμο. Η έκθεση επικεντρώνεται επίσης στην ενεργοποίηση της δυναμικής συμμετοχής των πολιτών, των επιχειρήσεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτικού κόσμου της Ελληνικής κοινωνίας, σε θέματα που άπτονται του εθελοντισμού αλλά και των αναπτυξιακών και ανθρωπιστικών δράσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ένας μεγάλος αριθμός ΜΚΟ συμμετέχει σε μια από κοινού προσπάθεια προβολής των δράσεων τους. Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση αποτελείται από φωτογραφικό υλικό των οργανώσεων: SCI Hellas, TANDEM, Θεόφιλος, GCR-Πυξίδα, Gododo, Ίασις, Χαρά, MEDSOS, Mom, Μηχανικοί Χωρίς Σύνορα, Φιλύρα, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Έλιξ, PRAKSIS, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Μέριμνα Ζωής, MEDASSET-Ελλάς, Καλλιστώ, Αλληλεγγύη, CISV, ΑΡΧΕΛΩΝ, Αρκτούρος, ¶νιμα, ANCE, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Κοινωνική Αρωγή Ελλάδος.

Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008, ώρα 19.00
Ώρες λειτουργίας: 9:00-13:00 & 17:00-21:00 εκτός Κυριακής (απογ) & Δευτέρας
Επικοινωνία: 210 3452150
Τόπος: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων "Μελίνα"
Διεύθυνση: Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης - Θησείο.


Φωτογραφικό Υλικό